Jameiat Essalam

P1010656L’associació Jameiat Essalam, en català Associació d’Osona per la Pau, és una associació mixta formada per persones tan immigrants com a autòctones de Manlleu. L’entitat té l’objectiu de treballar comunitàriament per tal d’ajudar en tots els aspectes possibles el col·lectiu immigrant osonenc.

Rebutja les actuacions individuals i els plantejaments assistencials.

Jameiat Essalam va néixer a finals dels anys vuitanta (1988-1990) en motiu de la Primera Guerra del Golf. Amb aquesta guerra el preu del petroli augmentà considerablement, i molts occidentals culparen als africans àrabs i amazighs, succeint-se així múltiples actes i manifestacions racistes i xenòfobes.

Jameiat Essalam es constituí, doncs, com una associació que promovia la pau entre autòctons i immigrants, fomentant la seva integració. En àrab, Jameiat Essalam significa, precisament, associació per la pau.

L’associació fou fundada pels primers immigrants magribins que arribaren a Manlleu. Jameiat Essalam ajuda, des d’aleshores, el col·lectiu immigrant, sobretot el marroquí, en la seva integració social a la societat manlleuenca.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s